Суд поновив Семочка на посаді заступника голови СЗР

Читать на русском
У суді зазначили, що справу за позовом Семочка було відкрито ще в листопаді 2019 року. Але в грудні провадження в ОАСК було призупинено до винесення вердикту Верховного суду.

Експерший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко виграв суд та поновився на посаді.

У Окружному адміністративному суді Києва (ОАСК) на запит РБК-Україна відповіли, що повністю задовольнили його позов.

У суді зазначили, що справу за позовом Семочка було відкрито ще в листопаді 2019 року. Але в грудні провадження в ОАСК було призупинено до винесення вердикту Верховного Суду, який паралельно розглядав законність указу Петра Порошенка від 12 квітня 2019 року щодо його звільнення.

На початку 2021 року ВС визнав цей указ незаконним, так як Семочко нібито під час звільнення перебував на лікарняному. З огляду на це, в травні 2021 року ОАСК відновив розгляд позову і 11 серпня виніс рішення - суд повністю задовольнив його позов.

Відновлення на посаді через суд: хто з високопосадовців оскаржував своє звільненняЗа останні роки чимало хто зі звільнених держслужбовців звернувся до суду, щоби поновитися на посаді. Пропонуємо згадати, кому з них це вдалося, а хто отримав відмову.

Зокрема, ОАСК визнав незаконним звільнення Семочка з військової служби та з посади заступника голови СЗР. Суд поновив його на посаді від 3 вересня 2019 року.

«Окружний адміністративний суд Києва встановив, що оскаржуваний указ був виданий за відсутності зазначених у ньому підстав для звільнення позивача з військової служби і не відповідає вимогам чинного законодавства», - йдеться у відповіді суду.

Як відомо, Служба безпеки України порушила кримінальне провадження за фактом можливої державної зради Семочка. Вказана справа відкрита за заявою журналістів Bihus.info. Журналісти встановили, що дружина ексрозвідника Тетяна Лисенко, а також її родичі, в тому числі діти від першого шлюбу мають російські паспорти. Своєю чергою Семочко відхрестився від цих паспортів і заявив, що кримчан примусово паспортизували.

У межах цієї справи слідчі Держбюро розслідувань провели низку слідчих дій, зокрема, одержали доступ до декларацій Семочка. Однак, за словами слідчого, наразі завершити слідство не є можливим, а тому розслідування необхідно продовжити ще на рік, тобто до 15 квітня. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: