Позов Семочка до Бігуса: Верховний суд розгляне скаргу

Читать на русском
Касаційний цивільний суд відкрив провадження за скаргою телеканалу на рішення двох суддів, яким задовольнили позов колишнього розвідника.
Сергій Семочко

Верховний суд розгляне скаргу на рішення судів, яким задовольнили позов колишнього першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка до журналіста Дениса Бігуса, телеканалу 24 та зобов'язали їх спростувати розслідування стосовно нього.

Таке рішення 2 червня ухвалив Касаційний цивільний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Bihus.info знайшло низку елітної нерухомості у сім'ї розвідника Семочка, серед якої три будинки в Козині під Києвом на загальну суму в 8 мільйонів доларів. За інформацією журналістів, володіння зазначеної нерухомістю не відповідає доходам його родичів. У зв'язку з цим, Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну провадження за фактом можливого незаконного збагачення експершого заступника голови СЗР. Проте пізніше НАБУ закрило цю справу через визнання неконституційною статтю про незаконне збагачення.

Після цього Семочко вирішив подати цивільний позов про захист честі та гідності і ділової репутації та зобов'язання спростувати недостовірну інформацію. Голосіївський райсуд Києва позов задовольнив, а Київський апеляційний суд залишив рішення без змін.

Телеканал 24 подав касаційну скаргу і Верховний суд відкрив за нею провадження. Суд встановив строк до 2 липня для подачі відзивів на скаргу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: