Сьогодні суд розгляне апеляцію на домашній арешт Чауса

Читать на русском
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду перегляне рішення про домашній арешт екссудді Дніпровського суду Києва Миколи Чауса.
Фото з відкритих джерел.

У понеділок, 16 серпня, апеляційна палата Вищого антикорупційного суду перегляне рішення про домашній арешт екссудді Дніпровського суду Києва Миколи Чауса.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала апеляційну скаргу на запобіжний захід екссудді Чауса.

Співучаусники. Колонка Леоніда ШвецяЖурналіст Леонід Швець називає Миколу Чауса карикатурним втіленням образу жадібного неохайного судді та згадує в контексті справи Чауса екскерівника ДФС Романа Насірова, який уник покарання.

ВАКС відправив екссуддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса під цілодобовий домашній арешт до 18 серпня 2021 року.

Адвокат Чауса Ростислав Кравець повідомляв, що рішення ВАКС оскаржуватимуть.

Детективи НАБУ затримали Чауса у лікарні «Феофанія» 3 серпня. Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу.

30 липня екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області.

Нагадаємо, що в 2016 році українські правоохоронні органи затримали суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. За винесення вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі.

Верховна рада України дала згоду затримати суддю і залучити його до кримінальної відповідальності.

Пізніше Інтерпол оголосив його у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві.

У квітні 2021 року стало відомо, що в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауса. Про викрадення заявив його адвокат. Правоохоронні органи Молдови почали розслідування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: