САП оскаржила запобіжний захід Чаусу

Читать на русском
Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала скаргу до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду про обрання екссудді Миколі Чаусу запобіжного заходу.
Фото з відкритих джерел.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала скаргу до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду про обрання екссудді Миколі Чаусу запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

«САП подала апеляційну скаргу на рішення ВАКС про обрання запобіжного заходу Чаусу. Просимо обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», - повідомила в коментарі «Укрінформу» прес-секретар САП Ольга Постолюк.

Співучаусники. Колонка Леоніда ШвецяЖурналіст Леонід Швець називає Миколу Чауса карикатурним втіленням образу жадібного неохайного судді та згадує в контексті справи Чауса екскерівника ДФС Романа Насірова, який уник покарання.

Нагадаємо, 30 липня екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області та доставили до приміщення СБУ. Спочатку його адвокату Ростиславу Кравцю повідомляли, що Чауса немає у приміщеннях спецслужби.

Пізніше у СБУ підтвердили, що Чаус у них, але заперечили його переховування. Як стверджують в органі, екссуддя не затриманий, має статус потерпілого у справі про його викрадення і тому до Чауса застосували заходи безпеки. Після цієї заяви адвокат Кравець зміг зустрітися зі своїм клієнтом. Але вже 3 серпня він не зміг повторно поспілкуватися з Чаусом.

Після цього НАБУ затримало екссуддю в лікарні Феофанія. Про місце перебування Чауса їм розповіли в СБУ. Надалі Вищий антикорупційний суд відправив його під цілодобовий домашній арешт. Адвокат Чауса заявив, що вони будуть оскаржувати запобіжний захід.

Як відомо, у 2016 року українські правоохоронні органи затримали суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. За винесення вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: