Україна відправить військових до миротворчої місії в Боснії

Читать на русском
Двоє військовослужбовців візьмуть участь в місії ЄС Алтея. Миротворча операція триває протягом останніх 17 років, як продовження місії НАТО.
MinistryofDefence.UA

Двоє військовослужбовців візьмуть участь в місії ЄС «Алтея». Миротворча операція триває протягом останніх 17 років, як продовження місії НАТО.

Про це пише пресслужба Офіційного інтернет-представництва голови України.

Відповідно до указу президента України Володимира Зеленського, в операції ЄС «Алтея» у Боснії і Герцеговині візьмуть участь двоє осіб з-поміж військовослужбовців та працівників Збройних Сил України. Кабінет Міністрів, зі свого боку, зобов’язаний вжити усі необхідні заходи, аби забезпечити участь країни в миротворчій місії.

Відомо, що НАТО розпочало миротворчу операцію на території Боснії і Герцеговини у 1995 році, аби спостерігати за виконанням Дейтонської угоди, що була укладена внаслідок завершення війни. Вже 2 грудня 2004 року, Альянс передав власну місію – ЄС, після чого союз розгорнув свої сили й продовжив контролювати ситуацію на території держави.

Рада національної безпеки і оборони України раніше ухвалила рішення про направлення національного континенту для участі у військовій операції Європейського Союзу «Althea» у Боснії і Герцеговині.

У рамках місії EUFOR Althea беруть участь Албанія, Австрія, Болгарія, Чилі, Чехія, Франція, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Польща, Португалія, Північна Македонія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швейцарія, Туреччина та Великобританія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: