У столиці Австралії вводять локдаун

Читать на русском
Столицю Австралії закриють на семиденний локдаун через виявлений випадок захворювання на коронавірус. Обмеження набудуть чинності у четвер, 12 серпня.

Столицю Австралії Канберру закриють на семиденний локдаун через один виявлений випадок захворювання на коронавірус. Обмеження набудуть чинності у четвер, 12 серпня, о 17:00 за місцевим часом.

Як повідомив голова представництва регіону Ендрю Барра, не відомо про джерело інфекції, але проводиться велике розслідування, пише The Australian.

Новий випадок COVID-19 став першим для Канберри більш ніж за рік. Востаннє Канберру закривали на локдаун в квітні минулого року, тоді карантин тривав п'ять тижнів.

Зазначається, що під час локдауну жителі столиці зможуть залишати свої будинки тільки для походу в магазин за необхідними товарами, для роботи і навчання, якщо немає можливості працювати і займатися дистанційно, а також для відвідування лікарень, і щоб зробити щеплення. Буде дозволено займатися спортом на вулиці, але не більше години на день.

Кілька політиків вже залишили або збираються залишити столицю, щоб продовжити свою роботу в інших містах. Політики, які залишаться в Канберрі, зможуть відвідувати парламент по роботі.

Зараз локдаун вже протягом семи тижнів діє в найбільшому місті Австралії Сіднеї. Також минулого тижня влада ввела локдаун в другому за величиною місті країни Мельбурні.

В Україні продовжили адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року.

Також у разі нового можливого локдауну в Україні вакцинованим громадянам можуть надати певні привілеї. Зокрема, їм дозволять відвідувати ресторани.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: