Пожежі в Греції: майже 85 тисяч гектарів випаленої землі

Читать на русском
У Греції оцінюють збитки від лісових пожеж, в той же час вогонь в деяких частинах не вщухає.
INTIME NEWS

У Греції через пожежі, згідно з попередніми оцінками, щонайменше 1300 будинків були пошкоджені, з яких 300 повністю зруйновані.

Вогонь уже випалив 84 500 гектарів землі. Уряд пообіцяв, що процедури компенсації потерпілим будуть швидкими, пише Kathimerini.

У Греції українські пожежники врятували два населених пунктиУкраїнські рятувальники впродовж минулої доби ліквідували у Греції окремі осередки лісових пожеж по фронту 2 250 метрів та врятував два населених пункти.

Тим часом пожежі продовжували горіти в середу, найбільший фронт був в Аркадії, у південній Греції. Гасіння пожежі відбувалося за допомогою іноземних місій та мешканців, які залишилися в цьому районі.

Пожежна бригада повідомила, що сили, розгорнуті в середу для боротьби з лісовими пожежами Стародавньої Олімпії в Ілії та Гортинії в Аркадії, включали понад 570 пожежників із 30 групами жителів та добровольцями, 181 машиною та пожежними місіями з Франції та Німеччини.

На острові Евбея в середу боротьбу з пожежами в північній прибережній зоні вели загалом понад 800 пожежників.

Нагадаємо, Україна надіслала сотню досвідчених рятувальників з усієї країни до Греції, аби допомогти з масштабними лісовими пожежами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: