Вбивство українців у колонії «ДНР»: смерть третього поки що не підтверджена

Читать на русском
На цей момент підтверджене вбивство тільки двох громадян України, які відбували покарання у Кіровській колонії. Щодо третього інформація не підтверджена.
фото facebook.com/sergiy.garmash

На цей момент підтверджено вбивство тільки двох громадян України, які відбували покарання у Кіровській колонії у непідконтрольних уряду районах Донецької області.

Про це повідомив представник України в ТКГ Сергій Гармаш в Facebook у вівторок, 10 серпня.

Загибель трьох українців у колонії «ДНР» обговорять на засіданні ТКГПредставник ТКГ заявила, що засуджені продовжують залишатися громадянами України, тому країна буде захищати і їх права

«Немає підтвердження смерті третього постраждалого, тому поки можна говорити лише про двох загиблих», - написав він.

Крім того, за його інформацією і даними компетентних органів, мотивом конфлікту, що призвів до загибелі людей, «є кримінальні розбірки на основі «бізнесу», якщо це так можна назвати».

«Відомо, що у цій колонії активно процвітає телефонне та інтернет-шахрайство...Такий вид бізнесу зеків розглядається в ОРДЛО мало не як природний, хоча і неофіційний, вид залучення грошей до _«республіки». Це всіляко стимулюється, навіть організовується «начальниками»...Саме тому донецька окупаційна адміністрація не віддає, здавалося б, зайві для неї «роти», в Україні. Бо не вона їх годує, а вони її. Луганськ, до речі, засуджених Україною до 2019 року повертав. А потім, мабуть, донецькі колеги поділилися з луганчанами «корисним» досвідом»_, - додав Гармаш.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що у колонії «ДНР» вбили трьох українців. На інцидент відреагувала омбудсмен Людмила Денісова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: