Загибель трьох українців у колонії «ДНР» обговорять на засіданні ТКГ

Читать на русском
Представник ТКГ заявила, що засуджені продовжують залишатися громадянами України, тому країна буде захищати і їх права
Ілюстративне фотоshutterstock.com

Вбивство трьох громадян України, вчинене в одній з колоній на окупованій бойовиками проросійських формувань території Донецької області буде розглядатися на засіданні Тристоронньої контактної групи по Донбасу.

Про це заявила представниця окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) української делегації в ТКГ Тетяна Іванова в ефірі телеканалу «Дом».

Амністія в Україні: скільки засуджених звільнили за час незалежностіДо Дня Незалежності в Україні можуть провести амністію засуджених. Як проходила амністія в попередні роки – на інфографіці.

«Це велика трагедія, це громадяни України. І навіть якщо людина вчинила злочин, це не означає, що він позбавлений або ущемлений у всіх інших цивільних правах. Крім того, що він позбавлений волі. Тому, якщо є можливість зараз звернутися до родичів людей, які там відбувають покарання, Я дуже прошу, щоб вони перевірили цю інформацію - чи дійсно їх рідні не хочуть відбувати покарання на підконтрольній території... І я прошу родичів: якщо ви знаєте про те, що ця інформація помилкова, зверніться в координаційний центр, в СБУ для того, щоб ваших родичів включили в списки на обмін. Це може зберегти їм життя» - заявила вона.

Нагадаємо, 9 серпня стало відомо, що в Кіровській виправній колонії №33, яка знаходиться на території так званої «ДНР», вбили трьох засуджених громадян України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: