Омбудсмен відреагувала на вбивство трьох українців у колонії «ДНР»

Читать на русском
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова зажадала терміново направити представників Червоного Хреста до Кіровської колонії, де було вбито засуджених українців.
Людмила Денісовафото з відкритих джерел

Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова звернулася до керівництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні з вимогою терміново направити їхніх представників у колонію, де було вбито засуджених українців.

Про це Денісова повідомила в Twitter.

Амністія в Україні: скільки засуджених звільнили за час незалежностіДо Дня Незалежності в Україні можуть провести амністію засуджених. Як проходила амністія в попередні роки – на інфографіці.

«Отримала шокуючу звістку про вбивство наших співгромадян у Кіровській виправній колонії №33, розташованій на тимчасово окупованій території Донецької області. Всі загиблі були засудженими до початку військової агресії на Сході», - написала омбудсмен.

За словами Денісової, один з убитих звертався до неї з заявою перевести його для відбування покарання на підконтрольну уряду України територію, але процес переведення осіб заблокований окупаційною владою.

Уповноважений з прав людини звернулася до керівництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні з вимогою терміново направити представників субделегації МКЧХ до Донецька в Кіровську виправну колонію №33, з метою перевірки обставин загибелі українських громадян і стану дотримання прав інших утримуваних осіб.

Вона зазначила, що передача засуджених з тимчасово окупованої території Донецької області не проходила з початку 2019 року, що зробило їх заручниками ситуації.

«Зараз переведення з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей чекають 450 громадян України, серед них 70 - довічних», - додала Денісова.

Нагадаємо, у червні Денісова повідомляла, що у тюрмах ОРДЛО і Криму знаходяться 405 українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: