У колонії «ДНР» вбили трьох засуджених українців

Читать на русском
На окупованій території, в колонії так званої ДНР, вбили трьох засуджених громадян України.
Фото: Корреспондент.net

У Кіровській виправній колонії №33, яка розташована на території так званої «ДНР», убили трьох засуджених громадян України.

Про це повідомила радник голови української делегації у Тристоронній контактній групі Гайде Різаєва, передає Укрінформ.

Амністія в Україні: скільки засуджених звільнили за час незалежностіДо Дня Незалежності в Україні можуть провести амністію засуджених. Як проходила амністія в попередні роки – на інфографіці.

«Всі вони були засудженими ще до початку війни і відбували покарання на непідконтрольній території. За що вбили - з точністю сказати неможливо. Навіть якщо це був бунт всередині колонії і з'ясування особистих стосунків між засудженими, то його повинні були не допустити», - сказала Різаєва.

За її словами, один з трьох убитих громадян - чемпіон України, дзюдоїст із Запоріжжя Євген Сотников, раніше судимий за вбивство 18-річного хлопця.

«Відоме прізвище ще одного вбитого - це Давидов Олександр. До мене звернулися його рідні, які проживають на території України, з проханням посприяти у видачі тіла на нашу територію. А слід третього вбитого загубився десь в реанімації Донецька. Відомо, що його відвезли в реанімацію, там він через кілька годин помер...але, інформацію про нього ретельно приховують», - додала Різаєва.

Нагадаємо, омбудсмен Людмила Денісова називала кількість українців в тюрмах РФ і ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: