В Італії почали продавати підроблені COVID-перепустки

Читать на русском
Через кілька днів після впровадження COVID-перепусток в Італії стартувала хвиля продажів підроблених документів.

Через кілька днів після впровадження COVID-перепусток в Італії стартувала хвиля продажів підроблених документів. Італійцям пропонують придбати підроблений «зелений пропуск» за 150-500 євро.

Про це повідомляє The Guardian.

Які країни запроваджують обмеження для нещеплених від COVID-19 громадянУ деяких країнах невакцинованим громадянам не можна відвідувати ресторани, кінотеатри та інші громадські місця.

Як розповіли правоохоронці, була викрита одна мережа, що продає неправдиві довідки про вакцинацію і результати тестів на COVID-19. Поліція затримала чотирьох підозрюваних, зокрема, двох неповнолітніх.

«Тисячі користувачів зареєструвалися на платформах, де продавали підроблені «зелені пропуски» з абсолютною гарантією анонімності. Для оплати використовували криптовалюту або ваучери для онлайн-магазинів», - розповіли в поліції.

«Зелений пропуск» - це документ, що засвідчує наявність принаймні однієї дози вакцини або те, що особа вже перехворіла на COVID-19, або зробила тест на вірус. Пропуски використовують для відвідування закладів, а в майбутньому їхню дію поширять на громадський транспорт.

Раніше в Італії пройшли багатотисячні протести проти COVID-паспортів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: