Італія посилить правила для невакцинованих громадян

Читать на русском
В Італії з вересня планують посилити обмеження для невакцинованих громадян. Вони торкнуться, зокрема, працівників освіти.
Фото: EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

В Італії з вересня планують посилити обмеження для невакцинованих громадян. Вони стосуватимуться працівників освіти, а також тих, хто планує тривалі поїздки.

Про це повідомляє портал DPA в п'ятницю, 6 серпня.

Літо-2021: як українці планують провести відпусткуБільше половини українців мають намір провести відпустку в межах країни. Найпоширенішим регіоном для відпочинку в Україні є Одеська область.

Зокрема, з нового навчального року вчителі, викладачі та студенти університетів повинні будуть пройти вакцинацію, тестування або надати докази одужання від Covid-19.

Влада вирішила, що якщо вчителі не представлять доказів, вони будуть відсторонені від роботи через п'ять днів.

А так званий «зелений паспорт», який доводить вакцинацію, тестування або одужання, буде дійсний в поїздах і автобусах далекого прямування, поромах або рейсах з вересня.

Крім того, документ необхідно пред'явити для відвідування ресторанів в приміщенні, музею, басейну або «спа». Це стосується і культурних або спортивних заходів на відкритому повітрі або спортивних залів. Правило поширюється на людей віком від 12 років.

При цьому для отримання паспорта достатньо отримання першої дози вакцини, тоді як здоровими вважаються люди, які хворіли на коронавірус не більше шести місяців тому.

Нагадаємо, Італія відкрилася для туристів з України. По прибуттю необхідно залишатися 5 днів на самоізоляції, а після - зробити повторний тест на COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: