В українському МЗС застерегли Білорусь від підтримки Росії

Читать на русском
МЗС нагадав, що політика Росії передбачає кінцеве поглинання Білорусі, що стане загрозою безпеці не тільки України, але і всього регіону
МЗС УкраїниВідкрите джерело

Міністерство закордонних справ України застерегло Білорусь від беззастережної підтримки російської агресивної зовнішньої політики. В іншому випадку Мінськ чекають серйозні міжнародно-правові наслідки.

Про це йдеться в заяві МЗС, опублікованій 9 серпня на честь річниці початку масових протестів білорусів проти влади президента країни Олександра Лукашенка.

Серед іншого, МЗС нагадав, що політика Росії передбачає кінцеве поглинання Білорусі, що стане загрозою безпеці не тільки України, але і всього регіону.

«Будь-які форми підтримки Мінськом протиправної політики Кремля, спрямованої на підрив суверенітету і територіальної цілісності України, будемо розцінювати як недружній акт і фактичну підтримку російської агресії, яка матиме відповідні міжнародно - правові наслідки» - сказано в повідомленні.

У МЗС також заявили, що солідарні з білоруським народом, який своїми протестами намагався відстоювати прагнення жити у вільній, демократичній, дійсно незалежній європейській країні.

«Білоруський народ є одним з найближчих і дружніх Україні. Впевнені, що у нас не існує іншої альтернативи, окрім як жити разом в об'єднаному європейському домі вільних, демократичних, європейських народів... МЗС України в черговий раз закликає білоруську владу повернути державу в демократичне русло, звільнити всіх ув'язнених за політичними звинуваченнями, припинити репресії проти незалежних ЗМІ та громадських організацій і відновити повагу до основоположних прав і свобод людини», – вказується в повідомленні Міністерства.

Нагадаємо, Лукашенко звинуватив Україну в «перекиданні бойовиків і боєприпасів в Білорусь». У білоруському Комітеті держбезпеки нібито навіть «знають», хто з українських силовиків і офіційних органів влади займається організацією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: