ЄС може заборонити в'їзд туристам із США – Reuters

Читать на русском
Проблема в тому, що в США відмовляються пускати в країну жителів багатьох країн ЄС, хоча Євросоюз неодноразово просив Вашингтон переглянути свою політику
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Європейський союз наступного тижня планує переглянути так званий "білий список" - лист країн, звідки дозволені туристичні та інші поїздки в Європу. З цього списку можуть пропасти Сполучені Штати.

Про це повідомляє Reuters.

На сьогодні в списку ЄС - близько двадцяти країн, у тому числі США та Австралія. Вони вважаються пандемічно безпечними. Але якщо Австралію ніхто чіпати не планує, то за словами представника ЄС, ситуація з США може змінитися. Хоча остаточне рішення керівники Євросоюзу ще не прийняли.

Проблема в тому, що в США відмовляються пускати в країну жителів багатьох країн ЄС, хоча Євросоюз неодноразово просив Вашингтон переглянути свою політику.

Туризм-2021: які країни відкрили кордони для українців у липніКілька європейських країн відкрили свої кордони для вакцинованих українців. Детальніше – в матеріалі.

«Багато представників країн-членів ЄС і самого ЄС говорили з нашими американськими колегами про плани відкрити країну для відвідувачів з країн ЄС... Ми всі вважаємо, що контакти між людьми є основою міцного, успішного трансатлантичного партнерства і Союзу, тому ми постійно нагадуємо, просимо і закликаємо наших друзів з США наслідувати цей приклад» - розповів представник Євросоюзу.

При цьому в ЄС немає єдності з цього питання. Частина країн вимагає від Вашингтона пускати в країну туристів з ЄС і готова викреслити США зі списку безпечних країн, тоді як інша частина занадто залежить від американських туристів і не готова блокувати в'їзд з США.

Тим часом від коронавірусу в США вже повністю вакцинували 50% населення. Зокрема, тільки за 6 серпня, в країні зробили понад 800 тисяч щеплень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: