Чоловіка оштрафували на понад 175 тисяч грн за лісову пожежу – ДСНС

Читать на русском
Житель Тернопільщини заплатить понад 175 тисяч грн за лісову пожежу через спалення сміття – ДСНС
Фото з відкритих джерел.

На Тернопільщині чоловіку присудили обмеження волі і компенсацію збитків понад 175 тисяч грн через підпал сміття.

За повідомленням, Кременецька місцева прокуратура Тернопільської області підтримала публічне звинувачення щодо чоловіка, який «спричинив пожежу в лісі, спалюючи сміття», а також подала позов про відшкодування ним завданих збитків, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Наймасштабніші лісові пожежі в УкраїніПротягом останніх дев'яти років в Україні за кількістю випадків загоряння лісу лідирує 2017 рік – 2 тисячі 371 випадок.

«Йдеться про випадок, що стався ще у травні 2021 року. Вироком Шумського районного суду чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині й призначено йому покарання у вигляді двох років обмеження волі з випробувальним терміном на один рік. Також задоволено позов прокурора про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням на суму понад 175 тисяч гривень», – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у квітні Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)», який передбачає збільшення штрафів за підпал трави й лісові пожежі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: