Пожежі на Луганщині: чи можливо в майбутньому попередити катастрофу

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

На території Луганської області з 30 вересня тривають пожежі. Станом на сьогодні у ДСНС повідомляють, що вогонь вдалося взяти під контроль. Разом з тим, розпочато 10 кримінальних проваджень й не виключається версія навмисного підпалу. У коментарі «Слово і діло» політолог Олексій Голобуцький зазначив, що Україна має поцікавитися досвідом таких країн, як Австралія та США, в яких масштабні пожежі відбуваються дуже часто, й це дасть змогу застосувати превентивні заходи для захисту населення.

«Бойові дії в регіоні ми просто так зупинити не можемо, тому важко буде отримати повні результати розслідування причин, що призвели до пожеж. Але Україна може переймати досвід країн та територій, де часто трапляються пожежі – в Австралії, в Каліфорнії. Це допоможе убезпечити людей. Вивчати досвід, як вони з цим справляються», - Голобуцький.

Голобуцький додав, що в умовах бойових дій ускладняється можливість контролювати стан дотриманні і пожежної безпеки, і екології в регіону, тому наближеність регіону до зони бойових дій посилює ризик таких трагедій.

На Луганщині ліквідували ще два осередки пожежУ Луганській області ліквідували ще два осередки пожеж. Загалом із 8 основних осередків загоряння ліквідовані вже 6.

«Ми почали забувати, що в нас в країні війна, й я не виключає що це могла бути провокація. Якщо є підстави робити висновки, що причини були пов’язані саме з обстрілами – треба вимагати відповідальності й робити вже політичні заяви. Але в рамках так званого перемир’я, я не уявляю, як це може бути», - додав він.

Нагадаємо, масштабні пожежі в Луганській області спалахнули 30 вересня.

У Кабміні пообіцяли виплатити компенсації постраждалим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: