Після аварії на «Рівнеазоті» в грунті виявили 10-кратне перевищення норми нітратів

Читать на русском
Перевищення норм не обов'язково може бути викликане аварією на заводі - в деяких місцях це може бути підсумком незадовільного ведення господарської діяльності
Фото з місця подійСкриншот

Державна екологічна інспекція завершила дослідження зразків ґрунтів, забруднених після аварії на підприємстві «Рівнеазот». За результатами досліджень 11 зразків встановлено, що нітрати на території Рівного та Рівненської області перевищили норму в 1,7 - 10 разів.

Про це повідомив голова Держекоінспекції Андрій Мальований у своєму Facebook.

За його словами, проведені дослідження показали такі цифри перевищення норми по нітратах і амонійному азоту біля самого підприємства і в різних районах міста та області:

  • територія біля підприємства «Рівнеазот» - по нітратах у 10 разів;
  • Рівне, вул. Соборна, в'їзд в місто з боку Луцького кільця - по азоту амонійному в 1,3 раза, нітратах в 1,8 раза;
  • поблизу с. Зелений Гай, зі східного боку - по нітратах в 4,3 раза;
  • поблизу с. Грушвиця, з південно-західного боку - по нітратах в 1,7 раза;
  • поблизу с. Верхівськ, з південно-східного боку - по нітратах в 1,9 раза;
  • поблизу с. Городок, з південного боку - по нітратах в 1,8 раза.

Мальований додав, що перевищення норм не обов'язково може бути викликане аварією на заводі - в деяких місцях це може бути підсумком незадовільного ведення господарської діяльності. У зв'язку з цим Держекоінспекція вимагатиме провести моніторинг спостережень за станом ґрунтів силами винуватця аварії - «Рівнеазоту».

Нагадаємо, на заводі «Рівнеазот» у вівторок, 20 липня, сталася аварія - розгерметизувалася труба в цеху виробництва азотної кислоти. У повітря піднялася величезна помаранчева хмара окису азоту.

Пізніше Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту з викидом шкідливих речовин на підприємстві «Рівнеазот».

Пізніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський назвав попередню причину аварії на хімічному заводі під Рівним. Остаточна буде відома після всіх експертиз.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: