Відбувся запуск програми «Доступна іпотека 7%» – Мінфін

Читать на русском
В Україні з 1 березня запрацювала державна програма «Доступна іпотека 7%». Сьогодні відбулося підписання перших договорів між банками та позичальниками.
фото facebook.com/sergey.marchenko.54

В Україні з 1 березня запрацювала державна програма «Доступна іпотека 7%». Сьогодні відбулося підписання перших договорів між банками та позичальниками.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко у Facebook.

Іпотека під 7% річних: як отримати, кому видають і на яких умовахЗ березня повинна стартувати програма пільгового іпотечного кредитування. Які умови отримання кредиту, яка сума місячного платежу та вимоги до зарплат позичальників.

За його словами, протягом 2021 року скористатися програмою «Доступна іпотека 7%» зможуть щонайменше 5 тисяч українських сімей. При цьому в Мінфіні допускають, що кількість одержувачів може зрости.

Марченко також назвав переваги даної програми. Вони наступні:

  • «Доступна іпотека 7%» дає можливість іпотечного кредитування навіть сім‘ям з відносно невисоким рівнем доходів. Часткову компенсацію % ставки за кредитом погасить держава.

  • Предметом іпотеки можуть бути як квартири, так і індивідуальні житлові будинки на первинному та вторинному ринках, введені в експлуатацію з 2018 року. З розрахунку 50 м2 на одного громадянина або сім‘ю з двох осіб, та додатково 20 м2 – на кожного наступного члена сім‘ї.

  • Максимальна сума іпотеки становитиме 2 млн. грн. А вартість предмету іпотеки – не більше 2,5 млн. грн.

  • Позичальником може стати будь-який повнолітній громадянин держави, вік якого на дату погашення кредиту не повинен перевищувати 70 років.

  • Позику можна взяти на строк до 20 років з мінімальною першою сумою внеску 15% вартості предмету іпотеки.

  • Для отримання іпотеки позичальнику достатньо звернутися з пакетом документів у будь-який з банків, які підписали з Фондом розвитку підприємництва договір про участь в програмі.

Нагадаємо, раніше в Мінфіні назвали 7 банків, які беруть участь в програмі «Доступна іпотека 7%».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: