ВАКС зобов'язав привезти свідків у справі про хабар податківцям

Читать на русском
Антикорупційний суд через неявку свідків постановив ухвалу про здійснення їхнього приводу у хабарницькій справі.

Вищий антикорупційний суд зобов'язав здійснити привід свідків у кримінальному провадженні про вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником слідчого управління фінансових розслідувань та старшим слідчим цього ж управління Державної податкової інспекції у Шевченківському районі міста Києва.

Таке рішення 23 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як встановили судді, троє свідків не з'явилися в судове засідання, хоча про дату, час і місце судового розгляду були своєчасно і належним чином повідомлені судом. У зв'язку з цим прокурором було заявлено клопотання про привід свідків. Захисники та обвинувачені заперечували проти клопотання прокурора.

Однак судді клопотання задовольнили і зобов'язали здійснити привід цих трьох свідків у судове засідання 30 липня. Привід мають здійснити працівники Національного антикорупційного бюро.

За версією слідства, начальник СУ ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві Сергій Новачук та слідчий цього ж управління Олександр Стоянов разом з адвокатом Сергієм Тарасюком та іншими невстановленими слідством особами вимагали неправомірну вигоду в 36 тисяч доларів і отримали частину в 10 тис. дол. Ці гроші вони нібито вимагали за сприяння у поверненні вилучених в особи під час обшуку грошових коштів і товарно-матеріальних цінностей, шляхом визначення правової кваліфікації його дій в рамках кримінального провадження за статтею ККУ, яка не передбачає стягнення в дохід держави вилученого у нього та його близьких осіб майна. Зокрема, йшлося про близько 1,7 млн грн, 33 тис. фунтів стерлінгів, 112 тис. євро та 270 тис. дол.

Нагадаємо, ВАКС оштрафував свідка у справі ексзаступника директора Інституту титану. Раніше антикорупційний суд застосував заходи безпеки до свідка у справі екссудді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: