СБУ нейтралізувала проросійський осередок «тітушок» нардепа

Читать на русском
Служба безпеки України запобігла спробам розхитування суспільно-політичної ситуації у східних регіонах України.
Фото: СБУ

Служба безпеки України нейтралізувала «силовий центр» проросійського громадського об'єднання, яке контролював народний депутат України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«СБУ запобігла спробі розхитування суспільно-політичної ситуації в східних регіонах України. Під час спецоперації в Харкові, Сєвєродонецьку і Лисичанську блокована діяльність угруповання, причетного до скоєння тяжких злочинів на ідеологічному грунті. Зловмисники діяли під прикриттям громадського об'єднання, яке підконтрольне одному з народних депутатів України», – йдеться у повідомленні.

За даними попереднього розслідування, угруповання спеціалізувалося на здійсненні злочинів і провокаційні дії, спрямованих на розхитування ситуації в країні.

«Встановлено, що в березні цього року лідер групи спільно з її активними учасниками завдав ножем тяжкі тілесні ушкодження ідеологічному опонентові. За задумом кураторів, дії зловмисників мали привести до застосування відповідних заходів і спровокувати загострення політичної обстановки і масові порушення громадського порядку», – повідомили в СБУ.

Під час процесуальних дій правоохоронці виявили холодну зброю, інструкцію з підготовки учасників угруповання до радикальних дій щодо ідеологічних опонентів, велику партію канабісу та обладнання для його вирощування.

Лідеру угруповання повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, нещодавно в Черкаській області СБУ викрила агента російської військової розвідки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: