СБУ повідомила про підозру ще одному проросійському експерту

Читать на русском
Служба безпеки оголосила про підозру проросійському пропагандисту і політтехнологу Михайлу Шпірі, який був гостем підсанкційних телеканалів нардепа Віктора Медведчука.
Фото з відкритих джерел

Служба безпеки оголосила про підозру проросійському пропагандисту і політтехнологу Михайлу Шпірі, який був гостем підсанкційних телеканалів нардепа Віктора Медведчука.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так званий політичний експерт виступав на таких телеканалах як «112 Україна», NewsOne, російських Youtube-каналах «Украина.ру», «Россия 24», News Front.

У своїх виступах на російських телеканалах, інтерв’ю в проросійських ЗМІ та дописах у соцмережах пропагандист тривалий час послідовно висловлював тези, які принижують Україну, її державні символи, мову, історію, героїв та народ. Також він неодноразово говорив про нібито перебування України «під зовнішнім управлінням».

Проросійський політтехнолог брав участь у спланованих та скоординованих інформаційних операціях проти України. Зокрема, підтримував акцію, організовану однією з парламентських партій під посольством США.

Оперативники СБУ встановили, що пропагандист просуває систему поглядів, яка цілеспрямовано прищеплює аудиторії ідею неповноцінності України. Він популяризує ідеї створити на її місці інші суб’єкти, а частину території приєднати до РФ.

В СБУ наголошують, що фігурант публічно закликав до розправ над учасниками Революції Гідності та АТО і їхніми родинами. Глузував над загибеллю активістки Катерини Гандзюк. Також висловлював симпатії до Радянського союзу та політики Володимира Путіна.

СБУ повідомила про підозру проросійському пропагандистуСлужба безпеки України

Нагадаємо, у лютому Україна звинуватила у держзраді російського пропагандиста Анатолія Шарія. За даними СБУ, він працює на замовлення іноземних структур на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: