У Черкасах припинили діяльність проросійської ботоферми

Читать на русском
У Черкасах правоохоронці викрили та припинили діяльність проросійської ботоферми, яка займалася дестабілізацією ситуації в Україні.

У Черкасах правоохоронці викрили та припинили діяльність проросійської ботоферми, яка займалася дестабілізацією ситуації в Україні.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Як встановили правоохоронці, ботоферму «підтримував» житель Черкас в підсобці власної компанії. Підозрюваний забезпечував використання анонімних IP-адрес, чим гарантував безпеку інтернет-агітаторам.

«Підприємець використовував сім-карти українських операторів мобільного зв'язку. Розрахунок за послуги отримував криптовалютою і через російські віртуальні платіжні системи, заборонені на підставі рішення РНБО України», - розповіли в СБУ.

Правоохоронці задокументували, що інтернет-агітатори використовували цю ботоферму для поширення дезінформації про події на Донбасі, а також проросійської пропаганди, спрямованої на штучну дестабілізацію ситуації в Україні і повалення конституційного ладу.

«У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до функціонування ботоферми», - відзначили в СБУ, додавши, що у жителя Черкас вже пройшли обшуки.

Раніше СБУ викрила міні-завод з виробництва фальсифікату палива.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: