На Київській митниці викрили схему розкрадання понад 6,5 млн грн

Читать на русском
На Київській митниці викрили схему розкрадання коштів на сумму понад 6,5 млн гривень. Підозрюють головного інспектора.
gp.gov.ua

Слідчі Офісу генпрокурора підозрюють інспектора Київської митниці у розкраданні держкоштів. Через його дії держава недоотримала понад 6,5 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора у вівторок, 20 липня.

Інтерв'ю міністра фінансів Сергія Марченка: «Не хочу, щоб на темі митниці був якийсь хайп»Глава Мінфіну Сергій Марченко в інтерв'ю Слово і діло розповів, коли запустять Агентство управління держборгом, чи вистачить грошей на виплати ФОПам і чи будуть в грудні затримки виплат Держказначейства.

«Повідомлено про підозру головного державного інспектора митного поста «Столичний» Київської митниці Держмитслужби за фактом зловживання службовим становищем (ст. 364 КК України)», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у вересні-листопаді 2020 року посадовець, здійснюючи митний контроль, підтверджував правомірність визначення кодів, за якими вони не підлягали оподаткуванню акцизним податком.

Однак, згідно з нормами податкового законодавства, що ввозяться нафтопродукти необхідно було класифікувати за кодом, який передбачає нарахування акцизного податку.

В ході досудового розслідування зафіксовано 26 епізодів протиправної діяльності, в результаті чого державний бюджет недоотримав акцизного податку та ПДВ на загальну суму понад 6,5 млн гривень.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, навесні після санкцій РНБО в Україні зняли з посад понад 100 митників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: