Олімпіада в Токіо: українська тенісистка здобула бронзу

Читать на русском
У вирішальному поєдинку українка переграла тенісистку з Казахстану Олену Рибакіна, програючи під час поєдинку - 1: 6, 7: 6, 6: 4.

Українська тенісистка Еліна Світоліна завоювала бронзову медаль Олімпійських ігор-2020.

У вирішальному поєдинку українка переграла тенісистку з Казахстану Олену Рибакіна, програючи під час поєдинку - 1: 6, 7: 6, 6: 4.

Перший сет був вкрай невдалим для українки - вона віддала два брейки на своїй подачі Рибакіній та поступилася з рахунком 1: 6.

Скільки коштів витратила Україна на фізкультуру та спорт за останні 14 роківРекордні суми на розвиток спорту витратили в 2015 році, напередодні Олімпіади в Ріо. Від 2016 року місцеві бюджети виділяють більше коштів, ніж державний.

У другому сеті Світоліна також відразу віддала брейк суперниці, проте потім зуміла взяти подачу Рибакіної. Далі обидві тенісистки брали своє, як результат доля сету вирішувалася на тай-брейку. Весь час спортсменки йшли очко в очко, проте українці вдалося отримати сет-поінт, взявши очко на подачі Рибакіній, і з першої ж спроби взяти сет - 7: 6 (7: 5 - тай-брейк).

У вирішальному сеті вже в першому ж геймі Світоліна мала брейк-поінт, але реалізувати його не змогла. До того ж після поступилася своєю подачею. Але українка знову продемонструвала характер і за рахунку 2: 4 змогла зробити зворотний брейк. Згодом Світоліна забрала всі наступні гейми, здобувши важку трудову перемогу і бронзову медаль Олімпіади. Відзначимо, за рахунку 5: 4 на подачі українки Рибакіна змогла відіграти 6 матч-поінтів, проте із сьомої спроби Світоліні таки вдалося здобути перемогу.

Ця нагорода стала для України п'ятою на Іграх в Токіо - всі бронзові медалі.

Раніше в Токіо відбулося жеребкування в одиночному і парному розрядах. У результаті визначилися суперниці українських тенісисток.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: