В Україні зареєстрували 17 випадків зараження дельта-штамом коронавірусу

Читать на русском
За словами головного санлікаря, чотири випадки підтверджені з високою точністю, інші підтверджуються тільки побічно
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні станом на 28 липня зафіксовано вже 17 випадків захворювання коронавірусом дельта-штаму.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє «Укрінформ».

«Станом на 28.07.2021 в Україні виявлено 17 випадків дельта-штаму коронавірусу. 4 з них підтверджено секвенуванням, а тому є істинними випадками дельта-штаму, всі інші виявлені за допомогою таргетного ПЛР на генетичні мутації дельта-штаму, що побічно вказують, що це дельта-штам. З них два зразки надійшли з Олександрівської лікарні та підтверджені Інститутом молекулярної біології та генетики; два зразки надійшли із Закарпатської області та також підтверджені Інститутом молекулярної біології та генетики; п'ять зразків надійшли з м. Києва (постановка ЦОЗ); три зразки надійшли з Львівської області (постановка ЦОЗ); п'ять додаткових зразків надійшли із Закарпатської області (постановка ЦОЗ)», - сказав Кузін.

Нагадаємо, 27 липня стало відомо про те, що в Олександрівській лікарні в Києві помер один з шести пацієнтів, який був хворий дельта-штамом коронавірусу.

Пізніше головний санлікар на брифінгу повідомив, що чоловік, який помер в результаті зараження дельта-штамом коронавірусу, був лікарем. Також відомо, що він не виїжджав за межі України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: