У Китаї заявили про спалах «російського» штаму коронавірусу

Читать на русском
Спалах коронавірусу почався в Нанкіні, де прибиральниця аеропорту заразилася при санобробці літака, що прилетів з Москви
Ілюстративне фотоReuters

Китай заявив про новий спалах коронавірусу, який, імовірно, потрапив в країну з Росії.

Про це повідомляє російське видання «Лента.ру».

Відзначається, що спалах коронавірусу почався в Нанкіні, де прибиральниця аеропорту заразилася при санобробці літака, що прилетів з Москви. Вона інфікувала інших співробітників аеропорту. Це дає підстави припустити, що поширився по місту саме «російський» штам коронавірусу.

Спалах інфекції стався в нанкінському аеропорту Лукоу 20 липня. Станом на 30 липня в місті вже 185 хворих, а владі довелося кілька разів проводити повне ПЛР-тестування всього населення дев'ятимільйонного міста.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я включила в моніторинговий список Alerts for Further Monitoring так званий «російський штам» коронавірусу AT.1. Вперше цей штам був виявлений на території РФ ще в січні 2021 року, і поширюється переважно в Росії.

Також ВООЗ попередила про те, що штам коронавірусу «Дельта» зафіксований в 132 країнах. Захворюваність в більшості регіонах продовжує стрімко зростати протягом останнього місяця.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: