В Україну привезли дві тисячі тестів для визначення дельта-штаму коронавірусу

Читать на русском
Головний санлікар ігор Кузін запевнив, що найближчим часом отримані тест-системи розподілять між регіонами України
Ігор КузинДумська

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) передала Україні партію тестів для визначення дельта-штаму коронавірусу. У партії прийшло дві тисячі тестів.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін на брифінгу 28 липня в Києві.

«Зараз ВООЗ в рамках гуманітарної допомоги передала Україні 2 тисячі ПЛР-тестів на визначення саме штаму «Дельта». Це досить швидкий метод, який не дає стовідсоткової гарантії того, що штам «Дельта» буде ідентифікований, оскільки єдиним золотим стандартом все одно залишатиметься секвенування. Ці тест-системи дозволяють отримати результат і встановити підозру на інфікування штамом «Дельта» протягом 7-8 годин після отримання такого зразка», - сказав Кузін.

Головний санлікар запевнив, що найближчим часом отримані тест-системи розподілять між регіонами України.

«Однак хочу зауважити, що це не первинне дослідження, тобто ці тест-системи будуть використовуватися тільки у випадках, коли треба буде підтвердити або розібратися в тому, яким саме штамом викликаний той чи інший спалах на території області. Або якщо ми будемо фіксувати якісь атипові випадки перебігу коронавірусної хвороби» - зазначив Кузін.

Нагадаємо, 27 липня стало відомо про те, що в Олександрівській лікарні в Києві помер один з шести пацієнтів, який був хворий дельта-штамом коронавірусу.

Пізніше головний санлікар на брифінгу повідомив, що чоловік, який помер в результаті зараження дельта-штамом коронавірусу, був лікарем. Також відомо, що він не виїжджав за межі України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: