Розслідування вбивства Гандзюк поновили

Читать на русском
Суд продовжив розслідування справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк до 29 липня у зв'язку з появою нових обставин у справі.
unn.com.ua

Суд продовжив розслідування справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк до 29 липня у зв'язку з появою нових обставин у справі.

Про це заявив прокурор у справі Гандзюк Андрій Сенюк, передає Громадське.

За його словами, відповідне рішення було прийняте Печерським районним судом Києва 11 червня. Сьогодні, 12 червня, суд розгляне клопотання прокурорів про зміну запобіжного заходу підозрюваному Володимиру Мангеру.

«У зв'язку з новими обставинами, що виникли, прокурором прийнято рішення про продовження попереднього розслідування у зазначеному кримінальному провадженні. 11 червня воно було відновлено. 11 червня підозрюваному Мангеру вручено клопотання про зміну запобіжного заходу з застави на утримання під вартою без права на внесення застави. Сьогодні Печерський районний суд буде розглядати дане клопотання», - сказав Сенюк.

Також прокурор зазначив, що рішення про продовження розслідування відноситься і до іншого підозрюваному Олексію Левіну. При цьому деталі «нових обставин» обвинувачення не розкрило.

«Змінилися деякі обставини, ризики, які зобов'язують нас звернутися щодо зміни», - уточнив Сенюк.

Днем раніше, 11 червня, підозрюваний Мангер у відеозверненні заявив, що у справі Гандзюк з'явилися два нових свідка.

Раніше в СБУ заявили про завершення розслідування вбивства Гандзюк.

Також стало відомо, що підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, помічник екснардепа Миколи Паламарчука Ігор Павловський пішов на угоду зі слідством.

Нагадаємо, напад на Гандзюк відбувся в 2018 році, невідомий облив її концентрованою сірчаною кислотою біля будинку. Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: