Справа Гандзюк: Мангер і Левін залишаються під вартою

Читать на русском
Київський апеляційний суд залишив під вартою обвинувачених в організації нападу на Катерину Гандзюк - Владислава Мангера і Олексія Левіна. Апеляцію захисту відхилили.
Владислав Мангерархівне фото

Київський апеляційний суд залишив під вартою двох обвинувачених в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк - Владислава Мангера і Олексія Левіна. Апеляцію захисту відхилили.

Про це повідомили у пресслужбі Київського апеляційного суду.

Павловський зізнався в причетності до нападу на Катерину ГандзюкОдин з фігурантів справи про вбивство Катерини Гандзюк звернувся до суду з проханням затвердити угоду про визнання вини.

«Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на рішення слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 11 травня 2021 року, яким обвинуваченим М. і Л. продовжено термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 9 липня 2021 року без визначення розміру застави», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, «голова Херсонської облради Мангер і екстрадований в Україну з Болгарії Левін організували вчинення за попередньою змовою групою осіб умисного тяжкого тілесного ушкодження способом, що має характер особливого мучення та спричинило смерть потерпілої Катерини Гандзюк».

Нагадаємо, напад на активістку Катерину Гандзюк стався влітку 2018 року поблизу її будинку в Херсоні. Дівчину облили концентрованою сірчаною кислотою. Через кілька місяців вона померла у лікарні.

На засіданні у травні цього року суд залишив Мангера і Левіна під вартою до 9 липня.

Також повідомлялося, що нардеп ОПЗЖ Ілля Ківа заявив про готовність взяти Мангера на поруки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: