Відновлення авіасполучення з Маріуполем сьогодні нереальне – Резніков

Читать на русском
Міністр з питань тимчасово окупованих територій оцінив ймовірність відновлення авіасполучення з Маріуполем.
Українські новини

Відновлення авіаційного сполучення з прифронтовим Маріуполем сьогодні нереально.

Про це віцепрем'єр-міністр, міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

«На сьогодні (відновлення авіасполучення, – Ред.) нереально. Як ви пам'ятаєте, після того, як був збитий рейс MH-17 в 2014 році, була встановлена ​​заборона на здійснення польотів на цивільних бортах на відстані 120 км від лінії зіткнення. Маріуполь розташований у 25 км. І тому, при всій повазі до мешканців міста, до міського голови Вадима Бойченка, сьогодні це неможливо», – розповів він.

У той же час, за словами Резнікова, нещодавно була створена робоча група під його головуванням, яка вивчає можливості будівництва аеропорту в іншому місці Приазов'я, наприклад, між Маріуполем і Бердянськом.

«З урахуванням того, що важке озброєння в основному від лінії зіткнення було відведено, ми вважаємо за можливо дещо скоротити відстань, про яку я говорив. Ми зараз вивчаємо це питання. Але скажу відразу – після того, як ми це рішення приймемо, ми відправимо документи в міжнародні організації, які займаються безпекою повітряного руху. І тільки після їхнього дозволу ми зможемо реалізувати цей проєкт», – сказав міністр.

Нагадаємо, в лютому президент Володимир Зеленський повідомив, що на підконтрольній території Донбасу побудують новий аеропорт. Він буде створений для цивільних рейсів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: