СБУ викликала Шойгу на допит до Маріуполя

Читать на русском
Йдеться про керівництво не передбачених законами України воєнізованими формуваннями, їх фінансування, постачання їм зброї чи військової техніки, яка призвела до загибелі людей.
investigator.org.ua

Служба безпеки України викликала до Маріуполя голову військового відомства Росії Сергія Шойгу для вручення підозри у кримінальній справі щодо керівництва незаконними збройними формуваннями.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, Шойгу викликаний на 9 ранку у середу, 20 липня. Він повинен з'явитися до слідчого Тараса Бутенка.

Зазначається, що він повинен прибути до слідчого відділу 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБ України в Донецькій та Луганській області за адресою: Донецька область, м. Маріуполь, вул. Морських Десантників, 20.

Анексія Криму: Офіс генпрокурора повідомив про підозру раднику ШойгуРаднику міністра оборони РФ повідомили про підозру за фактом блокування військової частини Військово-морських сил ЗСУ під час окупації Криму.

Шойгу планують вручити письмову підозру за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, та ч. 5 ст. 260 КК України.

Зазначимо, що у частині п'ятій ст. 260 КК йдеться про керівництво не передбачених законами України воєнізованими формуваннями, їх фінансування, постачання їм зброї, боєприпасів, вибухових речовин чи військової техніки, яка призвела до загибелі людей.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що Росія нарощує кількість військових в окупованому Криму.

Раніше ми повідомляли, що військових у російській армії зобов'язали вчити статтю Путіна про Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: