Наглядовій раді «Нафтогазу» виписали 130 мільйонів премії «авансом» – ЗМІ

Читать на русском
Загальний розмір гарантованої премії становить 126 млн грн. НАК має зарезервувати 215 млн грн разом із сумою потенційної вихідної допомоги
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Наглядовій раді НАК «Нафтогаз України» виписали 130 млн гривень премії авансом при тому, що рік ще не закінчився.

Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на лист глави НАК Юрія Вітренка до прем'єр-міністра України Дениса Щмигаля.

У своєму листі Вітренко пише, що наглядова рада просить визначити розмір премій і банківські гарантії їх виплати для кількох членів Наглядової ради. Йдеться про Отто Ватерландера, Петра ван Дрила, Сергія Перелому та Ярослава Теклюка, яким мають затвердити умови банківської гарантії для забезпечення виплати річної премії за підсумками року, премії за реалізацію цілей у середньострокових проектах та вихідної допомоги.

«Тобто логічно припустити, що наглядова рада може визначити премії за роботу відповідних членів правління у другому півріччі 2021 року, або за підсумками роботи за 2021 року», - йдеться в листі.

Загальний розмір гарантованої премії становить 126 млн грн. НАК має зарезервувати 215 млн грн разом із сумою потенційної вихідної допомоги для покриття виплат безвідкличною банківською гарантією. Фінансовий план НАК на 2021 рік таких виплат не передбачає.

«Голова правління звернувся з відповідним листом до акціонера, в якому поінформував про рішення Наглядової ради та висловив застереження. Вони, зокрема стосуються того, що наглядовою радою не затверджено Положення про винагороди та звітність про бонуси, за якими можуть здійснюватися будь-які виплати... Викликає подив і той факт, що мова йде про бонуси за 2021 рік, який ще не завершився» - прокоментував ситуацію директор з комунікацій НАК Максим Белявський.

Нагадаємо, що 8 з топ-15 державних підприємств України отримали сукупні доходи близько 25 млрд грн за перші три місяці 2021 року. З них найбільше грошей заробив саме «Нафтогаз України».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: