Україна за місяць наростила імпорт газу в 11 разів

Читать на русском
У червні 2021 року імпорт газу в Україну збільшився в 11 разів порівняно з травнем 2021 року.
Укр газ Ресурс

Україна в червні наростила імпорт газу в 11 разів порівняно з травнем. Обсяги поставок за європейським напрямом склали майже 90,250 млн кубометрів.

Про це йдеться на сайті Оператора ГТС.

«У червні 2021 року обсяг транспортування газу з ЄС в Україну склав майже 90,25 млн куб. м, що в 11 разів перевищує обсяги травня. 100% обсягу газу імпортовано віртуальним реверсом з Угорщини», – сказано у повідомленні.

Всього за 6 місяців 2021 року імпортували 651,46 млн куб. м, зокрема в режимі митного складу для зберігання в підземних сховищах газу (ПСГ) 97,09 куб.м.

Рекордні ціни на газ в Європі: в чому причина і як це позначиться на УкраїніЕксперти розповіли, як зростання цін на газ на європейських ринках вплине на Україну. Зокрема, чи буде підвищення вартості для населення.

Чистий експорт природного газу з України до країн Європи в червні становив 14,92 млн куб. м, реекспорт – 6,63 млн куб. м. Всього за перше півріччя 2021 року експортовано 63,72 млн куб. м природного газу та реекспортовано з митного складу ПСГ 689,47 млн куб. м.

Також у червні понад шість мільйонів кубометрів газу, які зберігалися в режимі митного складу в українських ПСГ, були реекспортовані до Румунії через трансбалканський газовий коридор.

Причиною стала зупинка з 22 до 28 червня російського газопроводу «Турецький потік» для проведення ремонтно-профілактичних робіт.

Оператор ГТС наголосив, що України продовжує співпрацювати з партнерами з Румунії та Молдови над розвитком транспортування природного газу Транcбалканським маршрутом з метою збільшення потужності імпорту.

Раніше глава Мінфіну ФРН заявив, що Німеччина працює над продовженням договору про транзит газу через Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: