ВАКС продовжив обов'язки посадовця порту «Південний»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 27 серпня строк дії обов'язків колишньому заступнику директора, а нині уповноваженому із закупівель державного підприємства «Морський торговельний порт «Південний» Олегу Трайдакалу, якого НАБУ і САП підозрюють у справі про понад 47 млн грн збитків державного порту.

Таке рішення 21 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС відправив Трайдакала під цілодобовий домашній арешт. Пізніше суд пом'якшив запобіжний захід з цілодобового на нічний домашній арешт. Однак через закінчення максимального строку тримання під домашнім арештом в 6 місяців, йому змінили запобіжний захід на заставу з обов'язками.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив їх продовжити. Суддя клопотання задовольнив і продовжив дію таких обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Одеси та Одеського району Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування з низкою осіб.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру першому заступнику керівника порту «Південний» та ще десятьом особам у завданні держпідприємству понад 47 млн грн збитків. Слідство встановило, що Інде разом із колишнім заступником директора цього ж держпідприємства Олегом Трайдакалом та керівником приватної компанії Жеребцовим впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство незаконно переплатило 47,5 млн грн при закупівлі товарів.

Посадовці діяли у змові та залучили для реалізації своїх планів ще низку осіб, що дозволяло їм повністю контролювати весь процес закупівлі – від формування потреби у закупівлі і складання тендерної документації до контролю за конкурентним середовищем, – аби у підсумку забезпечити перемогу в торгах компаніям, підконтрольним організаторам схеми. Загалом слідство зафіксувало 29 таких тендерів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: