ВАКС зняв електронний браслет з заступника начальника порту «Південний»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про продовження строку дії процесуальних обов'язків підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зняв електронний браслет, але продовжив до 19 липня дію інших обов'язків першого заступника директора державного підприємства «Морський торговельний порт «Південний» Романа Інде, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в організації завдання понад 47 млн грн збитків держпідприємству.

Таке рішення 19 травня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 29 жовтня ВАКС заарештував Інде із заставою в 21 млн грн. Апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін. Пізніше суд продовжив його арешт до 22 лютого, але зменшив заставу з 21 до 7,35 млн грн. Після чого за підозрюваного внесли заставу і він вийшов з СІЗО.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків Інде прокурор САП просив їх продовжити. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково і продовжив обов'язки до 19 липня, знявши з підозрюваного електронний браслет. Водночас суд проловжив такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Одеси без дозволу, за виключенням виїзду за межі міста Одеса до місця роботи у ДП «МТП «Південний»; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання закордонні паспорт та утримуватися від спілкування з визначеними особами.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру першому заступнику керівника порту «Південний» та ще десятьом особам у завданні держпідприємству понад 47 млн грн збитків. Слідство встановило, що Інде разом із колишнім заступником директора цього ж держпідприємства Олегом Трайдакалом та керівником приватної компанії Жеребцовим впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство незаконно переплатило 47,5 млн грн при закупівлі товарів.

Посадовці діяли у змові та залучили для реалізації своїх планів ще низку осіб, що дозволяло їм повністю контролювати весь процес закупівлі – від формування потреби у закупівлі і складання тендерної документації до контролю за конкурентним середовищем, – аби у підсумку забезпечити перемогу в торгах компаніям, підконтрольним організаторам схеми. Загалом слідство зафіксувало 29 таких тендерів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: