До вересня повинні підготувати інфраструктуру і робити до 200-250 тис. щеплень на добу – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський вважає, що в Україні потрібно робити щонайменше 200-250 тисяч щеплень за добу.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність підготовки інфраструктури вакцинації в країні і можливість досягти 200-250 тис. щеплень на добу.

Про це глава держави сказав під час форуму «Україна 30. Децентралізація».

«Чи готові ми з вакцинами – ні. Тут залежить від кількості та інфраструктури. За інфраструктурою вакцинації, я вважаю, ми добре підготувалися. Ми показуємо, як приклад – є у нас вакцина – 150 тис. щонайменше на добу ми можемо колоти. За нашими розрахунками до вересня ми повинні бути готові, підготувати інфраструктуру і до 200-250 тис. робити щеплень на добу», – заявив Зеленський.

До яких країн Євросоюзу можуть в'їхати українціНевакциновані українці можуть поїхати в Німеччину, Францію, Грецію, Болгарію, Португалію, Данію і кілька інших європейських країн.

Він додав, що робота щодо постачання вакцин в Україні триває.

«Те, що могли – домовився особисто з президентом США, отримали 2 млн. вакцин Moderna. Вона тут. Щеплення почалися. Коли зустрічався з канцлером Німеччини, окремо від програми COVAX, то на 1 млн. 200 тис. вакцин Pfizer домовлялися, що вони нам повинні передати. Я сказав, що для нас дуже важливо отримати їх до Дня Незалежності. Не тому, що свято, а тому, що буде масове скупчення людей», – сказав він.

Нагадаємо, в Україні з початку вакцинальної кампанії від COVID-19 вже зробили 5 081 924 щеплення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: