У Мамедова не можуть прийняти відставку згідно із законодавством – ОГПУ

Читать на русском
За законом, поки проти Мамедова ведеться дисциплінарне провадження, його відставку, навіть за власним бажанням, не можуть прийняти
Гюндуз МамедовДумська

Заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов, який 26 липня написав заяву про звільнення за власним бажанням, не може бути звільнений до того, як закінчиться розгляд дисциплінарного провадження, яке проти нього відкрили.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на коментар офісу генерального прокурора України.

Офіс генпрокурора: результати роботи у 2016-2020 рокахОфіс генерального прокурора в минулому році зареєстрував 360,6 тис. кримінальних проваджень.

«Дисциплінарне провадження розпочато 6 липня 2021 року, і на останньому засіданні комісії 22 липня його адвокати заявили клопотання про перенесення розгляду у зв'язку з тим, що їх клієнт перебуває на лікарняному. Наступне засідання дисциплінарної комісії призначено на 2 серпня 2021 року. Всі прокурори рівні перед законом, і офіс генпрокурора діє в рамках чинного законодавства, тому відповідно до Закону... до завершення дисциплінарного провадження Мамедов не може бути звільнений з адміністративної посади у зв'язку з подачею заяви за власним бажанням» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов подав у відставку. Він звільняється з посади та з органів прокуратури. Відомо, що він вів справи щодо військових злочинів у тимчасово окупованих Криму та частині Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: