«Департамент війни» в Офісі генпрокурора передали Якубовському

Читать на русском
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова передала керівництво так званим Департаментом війни Максиму Якубовському. Раніше його вів Гюндуз Мамедов.
Венедіктова і Якубовськийgp.gov.ua

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова передала керівництво Департаментом нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, своєму заступнику Максиму Якубовському. Раніше його вів Гюндуз Мамедов.

Відповідний наказ від 29 червня 2021 року оприлюднено на сайті Офісу генпрокурора.

Офіс генпрокурора: результати роботи у 2016-2020 рокахОфіс генерального прокурора в минулому році зареєстрував 360,6 тис. кримінальних проваджень.

Згідно з ним, Якубовський буде керуватиме Департаментом нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту.

Так званий «департамент війни» займається розслідуванням злочинів, які зазіхають на основи нацбезпеки України, міжнародний правопорядок, недоторканність державних кордонів, і злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму.

Цей же департамент розслідує справу стосовно організації «Український вибір», яку очолює засуджений до домашнього арешту Віктор Медведчук.

Відзначимо, у лютому 2021 року Якубовський дав інтерв'ю виданню «Цензор.Нет», в якому підтвердив, що з 2012 до 2014 року (коли звільнився з прокуратури) працював в експертному центрі, який створили при «Українському виборі» Медведчука. Однак, за його словами, він «ніколи не був членом «Українського вибору». Це була звичайна юридична робота».

Нагадаємо, генеральний прокурор Ірина Венедіктова призначила Максима Якубовського своїм заступником у вересні 2020 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: