У Раді ігноруються законопроекти опозиції – КВУ

Читать на русском
За даними КВУ, за останні шість місяців було прийнято 65 законопроєктів, і в 95% випадків їх авторами або співавторами були депутати СН.
Верховна Рада України24 канал

У Верховній раді фактично ігноруються законопроєкти, які подаються представниками опозиційних до монобільшості «Слуги народу» фракцій.

Про це заявив голова Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель у понеділок, 26 липня.

«У Верховній раді IX скликання фактично ігноруються законопроєкти, розроблені опозицією. Як показує практика, прийняття законопроєктів, серед авторів яких немає депутатів «Слуги народу», є рідкістю. Окремі опозиційні політики дійсно можуть бути серед авторів прийнятого закону, однак для цього їм потрібно приєднатися до ініціатив монобільшості. При цьому підтримуються переважно не принципові документи, тоді як ключові законопроєкти опозиції ігноруються», - сказано в повідомленні.

Реформа Верховної ради: рецепт відновлення довіри до парламентуЗа два роки в роботі парламенту відбулася низка суттєвих змін. Втім, довіра до Верховної ради як інституції серед громадян знизилася. В чому головна причина і чи можливо змінити ситуацію - аналізував політолог Олександр Радчук.

За даними КВУ, за останні шість місяців було прийнято 65 законопроєктів, і в 95% випадків їх авторами або співавторами були депутати СН. Тільки три законопроєкти не мали серед авторів імен з фракції «слуг».

При цьому авторами абсолютної більшості законів (95%) стали народні депутати фракції «Слуга народу»: з 65 прийнятих законодавчих актів підписи депутатів монобільшості присутні в 62 документах. За останні пів року було прийнято лише три закони, серед авторів яких не було депутатів «Слуги народу».

Група «Довіра» та ВО «Батьківщина» причетні до розробки 20 законів кожен. 16 документів на рахунку ОПЗЖ, 13 документів на рахунку «Голосу», 11 - групи «За майбутнє» і тільки п'ять - у «Євросолідарності».

Нагадаємо «Слово і діло» випустило огляд результатів роботи Ради за два роки у власному подкасті - чим відзначилися законодавці, як вони весь цей час виконували свої обіцянки, скільки законів прийняли та про що найчастіше говорили.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: