У Раду внесли два законопроєкти проти «поправочного» спаму

Читать на русском
У Верховній раді зареєстрували вже два законопроєкти для боротьби з поправочним спамом. Нардеп СН розповіла суть документа.
фото LIGA.net

У Верховній раді зареєстрували вже два законопроєкти для боротьби з поправочним «спамом».

Про це повідомляється на сайті ВР.

Законотворча робота: до чиїх поправок більше прислухається РадаУ Слузі народу найбільше поправок подавав Мар'ян Заблоцький, в Батьківщині – Юлія Тимошенко, в Європейській солідарності – Ніна Южаніна.

Так, до парламенту внесли законопроєкт №5813 про внесення змін до статті 48 Регламенту Верховної ради України щодо реєстрації постанови про скасування рішень Верховної ради України (як основний) і № 5813-1 як альтернативний.

Законопроєкт №5813 авторства, в тому числі, керівництва фракції «Слуги народу» був зареєстрований 21 липня. А №5813-1 внесли 22 липня.

Народний депутат від СН і постійний представник ВР в КСУ Ольга Совгиря в своєму Telegram пояснила, що законопроєкт спрямований на зменшення кількості так званих «блокуючих» проєктів постанов Ради про скасування рішення ВР про ухвалення закону, постанови чи іншого акта в цілому, оскільки практика їх внесення має характер зловживання.

Нардепи пропонують:

  • встановити, що кількість депутатів, які можуть внести проєкт «блокуючої» постанови, не може бути менше кількісного складу найменшої депутатської фракції;

  • припустити, що у разі підписання народним депутатом більше одного проєкту постанови, його підпис за другим і наступними за часом проектам постанов не підлягає обліку;

  • закріпити правило, за яким кожна депутатська фракція (депутатська група) має право запропонувати таку кількість проєктів постанов, яка буде відповідати числу кратному кількісному складу найменшої депутатської фракції відповідно до кількості народних депутатів такої депутатської фракції.

Нагадаємо, нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк повідомляв, що до «ресурсного» законопроєкту подали майже 11 тисяч поправок. До законопроєкту Зеленського про олігархів - 1200.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: