Німеччина прийме на лікування 15 українських військових

Читать на русском
До київського аеропорту Бориспіль прибув літак із Німеччини, який забере на лікування 15 поранених українських військових.

До київського аеропорту Бориспіль прибув літак із Німеччини, який забере на лікування 15 поранених українських військових.

Про це повідомляє посольство ФРН в Україні у вівторок, 27 липня.

«Сьогодні великий день, тому що літак Бундесверу транспортує до Німеччини поранених українських солдат», - йдеться в повідомленні.

Українські військові проходитимуть лікування у госпіталях Бундесверу в Берліні, Кобленці, Ульмі та Гамбурзі.

Поранених військовослужбовців ЗСУ доставить спеціально обладнаний Airbus A310. Літак може перевозити хворих і поранених на великі відстані і застосовується в Бундесвері для рятувальних операцій.

«У польоті можна проводити інтенсивну медичну допомогу за найсучаснішими стандартами. Крім шести реанімаційних пацієнтів, в лежачому положенні ще можна транспортувати 38 хворих», - відзначили в посольстві.

Зазначено, що за шість років у Німеччині пройшли лікування 136 українців. Німецькі лікарі надають допомогу в лікуванні тривалих травм.

«Медична служба є центральною темою німецько-українського співробітництва у військовій галузі. Німеччина бере участь не тільки в лікуванні та реабілітації, а й докладає зусиль для забезпечення найкращих умов праці в українських військових госпіталях. В рамках навчальної допомоги українські медичні працівники також регулярно беруть участь у спеціальній лікарській підготовці та підвищенні кваліфікації в госпіталях Бундесверу», - резюмували німецькі дипломати.

Раніше військові НАТО провели навчання для українських авіаторів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: