У Німеччині допустили посилення обмежень для нещеплених від коронавірусу

Читать на русском
В апараті федерального канцлера підтвердили, що в майбутньому невакцинованим доведеться зіткнутися з більш сильними обмеженнями, ніж щепленим
Гельге БраунВідкрите джерело

У Німеччині можуть значно посилити карантинні обмеження для громадян, які не отримали щеплення від коронавірусу, оскільки епідемічна ситуація в країні може стати загрозливою.

Про це розповів глава апарату федерального канцлера ФРН Гельге Браун в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, повідомляє Deutsche Welle.

«Вакциновані безумовно матимуть більше свобод, ніж не вакциновані. Якщо поширення інфекції буде інтенсивним, то тим, хто ще не зробив щеплення, доведеться скоротити кількість контактів. Це, зокрема, може означати, що відвідування ресторанів, кінотеатрів і стадіонів більше не буде можливим - навіть для тих, хто здав тести та отримав негативні результати, тому що залишковий ризик занадто високий» - сказав він.

Які європейські країни пускатимуть невакцинованих українцівУ Німеччину, Данію, Хорватію, Грецію, Латвію українці можуть поїхати навіть без вакцинації від коронавірусу.

Браун додав, що зараз зростання випадків інфікування коронавірусом в країні становить 60% на тиждень. Якщо Дельта-штам коронавірусу продовжить так швидко поширюватися по Німеччині, високий рівень вакцинації та обмеження не допоможуть йому протистояти. У такому випадку до дати виборів у Бундестаг, 26 вересня 2021 року, показник інфікування може скласти 850 випадків на 100 тисяч осіб, зараз він становить 13,8 випадки.

Нагадаємо, що Сенат Франції підтримав запропонований урядом законопроєкт про посилення заходів з боротьби з пандемією коронавірусу. Він передбачає дуже сильне посилення карантинних обмежень для нещеплених громадян.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: