В Україні можуть послабити карантин: що відомо

Читать на русском
Як зауважив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, це питання вирішуватиметься Кабінетом Міністрів.
Фото: Сергій Чужаков / Global Look Press

Міністерство охорони здоров’я України розглядає варіант послаблення карантину для вакцинованих від коронавірусу громадян.

Про це в інтерв’ю виданню «Апостроф» повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

При цьому, він зауважив, що це питання вирішуватиметься Кабінетом Міністрів.

«Дійсно, ми розглядаємо в майбутньому таку можливість. Йдеться про використання «внутрішнього» ковідного сертифіката. Це електронний документ, який ви зможете згенерувати в додатку «Дія», який підтверджує факт щеплення проти COVID-19», - сказав Кузін.

Як буде розвиватися пандемія COVID-19 восени: прогноз ученихОптимістичний і песимістичний прогноз учених щодо поширення COVID-19 восени в Україні, США, Індії.

Згідно з його словами, зокрема, розглядається можливість «дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які відвідуватимуть клієнти, щеплені проти COVID-19». Кузін переконаний, що такий підхід допоможе зменшити навантаження на економіку без ризику для громадян.

Зазначимо, що упродовж минулої доби, 24 липня, в Україні вакцинували проти коронавірусу 71 571 людину.

Нагадаємо, що 286 нових випадків COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 25 липня 2021 року. До лікарень шпиталізували 422 людини. Летальних випадків 12. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Києві, Одеській, Дніпропетровській, Львівській та Запорізькій областях.

Також, головний санлікар припустив, чи можна уникнути карантину восени.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: