У МОЗ назвали строки формування колективного імунітету від коронавірусу

Читать на русском
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) колективний імунітет від коронавірусу в країні формується за умови вакцинації 75-80% населення, зазначив Кузін.

В Україні колективний імунітет від коронавірусу може бути сформований вже до кінця поточного року. Для цього необхідно вийти на рівень 75-80% вакцинованих від COVID-19.

Про це повідомляє заявив головний санлікар Ігор Кузін в ефірі ТСН.

Пандемія коронавірусу: в яких країнах посилюють заходи безпеки через Covid-19Збільшення штрафів, обов'язкове носіння маски на вулиці, онлайн побачення з літніми родичами. Як в світі підсилюють заходи щодо боротьби з Covid-19.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) колективний імунітет від коронавірусу в країні формується за умови вакцинації 75-80% населення, зазначив Кузін.

«Тому, швидше за все, восени ми зіткнемося з новою хвилею коронавірусу. Вона може бути викликана, як поширенням інфекції серед невакцинованих або тих, хто не перехворів, так і появою в країні мутованих штамів, особливо Дельта, який зараз поширюється швидше, ніж інші. В Україні він теж зареєстрований і ймовірно ми з ним будемо стикатися восени», - сказав головний санлікар.

За його словами, в Міністерстві охорони здоров'я планують до осені зробити 10 млн щеплень від коронавірусу. Це дозволить із урахуванням тих осіб, хто вже перехворів, отримати 50-60% імунітету.

«А до колективного імунітету ми підійдемо ближче до кінця року», - уточнив Кузін.

Нагадаємо, в Києві за добу виявили 101 новий випадок коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: