У Києві назвали число хімічно небезпечних об'єктів в межах міста

Читать на русском
Система попередження населення про можливі інциденти на хімічних підприємствах налагоджена. Населенню відомо, що потрібно робити в разі небезпеки.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У межах Києва працюють 18 об'єктів, що становлять хімічну небезпеку. Всі люди, які проживають навколо них, знаходяться в зоні підвищеного ризику.

Про це заявив командир комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) Київської служби порятунку Дмитро Піхало в ефірі телеканалу «Україна 24».

«У Києві функціонує приблизно 18 хімічно небезпечних об'єктів, на яких в основному використовується хлор і аміак. Також є кілька азотних підприємств. Люди, які живуть в зоні можливого ураження, підпадають під небезпеку», - сказав Піхало.

Рятувальник зазначив, що система попередження населення про можливі інциденти на хімічних підприємствах налагоджена. Населенню відомо, що потрібно робити в разі небезпеки.

«Якщо щось трапляється, відразу проводиться оповіщення населення. На заводі повинна функціонувати лабораторія. Якщо щось трапляється, на заводі існує система оповіщення, включаються сирени», - пояснив він.

Нагадаємо, на заводі «Рівнеазот» у вівторок, 20 липня, сталася аварія - розгерметизувалася труба в цеху виробництва азотної кислоти. У повітря піднялася величезна помаранчева хмара окису азоту.

Пізніше Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту з викидом шкідливих речовин на підприємстві «Рівнеазот».

Пізніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський назвав попередню причину аварії на хімічному заводі під Рівним. Остаточна буде відома після всіх експертиз.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: