Україні ніхто не пропонував купувати газ – «Газпром»

Читать на русском
У російській корпорації заявили, що мали на увазі в першу чергу закупівлі газу Європою, в тому числі німецькими партнерами Росії
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У «Газпромі» не пропонували Україні купувати в майбутньому російський газ. Слова голови правління російського газового монополіста Олексія Міллера про обсяги транзиту газу через Україну після 2024 року стосувалися закупівель газу Європою.

Про це повідомляє ТАСС.

Мюнхенська змова: чим небезпечна для України угода щодо «Північного потоку-2»Домовленості стосовно Північного потоку-2 становлять небезпеку для національних інтересів України.

«Ознайомилися із заявою голови правління Нафтогазу України Юрія Вітренка. Звертаємо увагу, що ніхто не пропонував Україні купувати російський газ. Коментар голови правління Газпрому Олексія Міллера адресований нашим партнерам з країн ЄС, в першу чергу - німецьким» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що в «Газпромі» заявили, що готові говорити з Україною про новий транзитний контракт після 2024 року.

Глава НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що пропозиції щодо збереження транзиту газу через Україну в обмін на невигідні закупівлі неприйнятні. Україна не доплачуватиме Росії за транзит газу до Європи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: