У «Газпромі» заявили, що готові говорити з Україною про новий транзитний контракт після 2024 року

Читать на русском
Міллер зазначив, що питання поставок газу в Європейський союз через Україну знаходиться в прямій залежності від ринкових умов
Олексій МіллерФото РІАН

Російський концерн «Газпром» готовий говорити про новий контракт на транзит газу через Україну після 2024 року. Природно, на умовах компанії.

Про це заявив голова правління російського газового монополіста Олексій Міллер, повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».

Міллер зазначив, що питання поставок газу в Європейський союз через Україну знаходиться в прямій залежності від ринкових умов. При цьому транзит повинен здійснюватися за ринковими цінами.

«У» сиділа на трубі. Колонка Леоніда ШвецяНаша нинішня печаль з приводу потенційних трубопровідних перспектив має шанс колись обернутися радістю.

«Газпром» завжди підкреслював готовність до продовження транзиту газу через Україну, в тому числі й після 2024 року, виходячи з економічної доцільності та технічного стану української газотранспортної системи» - запевнив він.

Міллер додав, що російська компанія сприймає газопровід «Північний потік-2» виключно, як економічний проєкт, який повинен забезпечити диверсифікацію поставок газу на європейський ринок.

Нагадаємо, в НАК «Нафтогаз України» вважають, що після 2024 року Росія припинить транзит газу через Україну навіть попри те, що Німеччина в угоді по ПП-2 пообіцяла домогтися від РФ продовження транзитного контракту. Тим часом прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що переговори про транзит газу через Україну після 2024 року будуть залежати, в тому числі від обсягів європейського попиту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: