Ніяким гарантіям Росії не можна вірити – Вітренко

Читать на русском
Вітренко нагадав про Будапештський меморандум, який Росія зобов'язалася дотримуватися і негайно порушила, як тільки їй це стало вигідно
Юрій ВітренкоLIGA.net

Україну не влаштують гарантії транзиту газу через її територію на найближчі 10 років, якщо їх дасть Росія, оскільки російським гарантіям не можна вірити.

Про це заявив глава НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Росія нам гарантувала безпеку в межах Будапештського меморандуму. Нам Будапештський меморандум-2 не потрібен. Ми не можемо вірити ніяким гарантіям Росії після того, як вони всі гарантії... дуже цинічним способом про них просто забули, здійснили військове вторгнення в Україну», - зазначив він.

Також Вітренко додав, що Росія завжди вимагала від України купувати багато газу з Росії за ціною, яка значно вище ринкової. Таким чином, Україна отримувала за транзит менше, ніж платила за газ. Така ситуація Україну теж не влаштує.

Нагадаємо, в НАК «Нафтогаз України» також вважають, що після 2024 року Росія припинить транзит газу через Україну навіть попри те, що Німеччина в угоді по ПП-2 пообіцяла домогтися від РФ продовження транзитного контракту. Тим часом прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що переговори про транзит газу через Україну після 2024 року будуть залежати, в тому числі від обсягів європейського попиту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: