Китай запровадив санкції проти кількох осіб та організацій з США

Читать на русском
Китай оголосив про запровадження санкцій проти декількох осіб та організацій із США у відповідь на американські санкції щодо китайських посадовців у Гонконгу.
Reuters

Китай оголосив про запровадження санкцій проти декількох осіб та організацій із США у відповідь на американські санкції щодо китайських посадовців у Гонконгу.

Про це повідомляє ВBC.

МЗС Китаю заявило, що останні санкції США безпідставно завдають удару по бізнес-середовищу Гонконгу та кричуще порушують міжнародне право та базові норми у міжнародних відносинах.

У списку опинився колишній міністр торгівлі США Вільбур Росс, голова Комісії огляду економічних та безпекових питань у відносинах США і Китаю (USCC), також Керолін Бартолом’ю з неурядової організації Демократична рада Гонконгу та Софі Річардсон, керівниця китайського напрямку правозахисної організації Human Rights Watch. Деталі санкцій не уточнюють.

Росс, який був міністром за адміністрації Трампа, розширив перелік китайських компаній, яким заборонено співпрацювати з американськими фірмами без ліцензування, включивши туди у тому числі телекомунікаційних гігантів Huawei та ZTE.

«Контрсанкції запровадили за лічені дні до запланованого візиту до Китаю заступниці держсекретаря Венді Шерман. Її візит буде візитом найвищого рівня з часу початку роботи адміністрації Байдена», – зазначають у виданні.

Нагадаємо, 9 липня Міністерство торгівлі США внесло до «чорного списку» 34 іноземні компанії, а також пов'язаних із ними фізичних осіб. Серед тих, хто потрапив під американські санкції виробники з Китаю і Росії.

Сполучені Штати вирішили розширити санкції проти Китаю за причетність до порушення прав уйгурів у провінції Синьцзян.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: